print $title;

02 JAN 2008

Lotto Millionaire The Film

Het resultaat was een interactieve korte film: Millionaire was alleen op internet te bekijken, maar werd geïntroduceerd als een ‘normale’ offline hollywood-film.

Met Millionaire haakten we in op het campagnethema van Lotto: ‘Het grootste risico om ook miljonair te worden’. Wij vertaalden deze boodschap naar ‘Misschien is miljonair worden wel gemakkelijker dan miljonair zijn’.

Millionaire werd een actiefilm, die we lieten regisseren door Tim Oliehoek, Nederlands trots als het aankomt op humor, actie en over-the-top-ness.

Net als bij hollywood-films wilden we Millionaire zichzelf laten promoten. Hiervoor zetten we Tim Oliehoek’s hyvepagina in, waarop hij aankondigde aan een nieuwe film te werken. Geleidelijk publiceerde hij meer details over deze nieuwe film, waarmee hij buzz creëerde.

Om conversie te realiseren, verzamelden we in de aanloop naar de première zoveel mogelijk e-mailadressen. We ontwikkelden een doorstuurmechanisme om het doorsturen zo veel mogelijk te stimuleren.

Toen de film exclusief in première was gegaan, kon iedereen de film op internet bekijken. We gebruikten de verzamelde e-mailadressen om zoveel mogelijk mensen naar www.millionairethefilm.nl te trekken. Ook hier zetten we het doorstuurmechanisme in.

preview.redsrv01.net/millionaire/adcn/

Amsterdam