print $title;

18 SEP 2015

Pest Check vóór en dóór jongeren

Nederlandse jongeren van Stichting Kikid lanceren tijdens de Week tegen Pesten de Pest Check. Een landelijke graadmeter die vanuit het perspectief van scholieren laat zien hoe het gesteld is met pesten binnen het Nederlandse voortgezet onderwijs. Leerlingen kunnen via www.pestcheck.nl anoniem de Pest Check invullen. Het resultaat is een pestscore die op schoolniveau laat zien hoeveel er gepest wordt. Op deze manier willen de jongeren de pestproblematiek onder de aandacht brengen van overheden, gemeenten en scholen. Zanger Ronnie Flex heeft speciaal voor de Pest Check een track opgenomen, die middelbare scholieren oproept om de Pest Check in te vullen tijdens de Week tegen Pesten.

De Pest Check is een gezamenlijk initiatief van de jongeren van Stichting Kikid, Red Urban en muzikanten Ronnie Flex en Joost Speelman. Het online platform is ontwikkeld door Egotribe.

Kees van Dorp oprichter van Red Urban:”Het internet maakt het voor mensen en merken mogelijk om te communiceren en zich te uiten op een manier die tot een aantal jaar geleden ondenkbaar was. Het gebruik van digitale platformen zoals Snapchat, YouTube, Instagram, Facebook en WhatsApp is niet meer weg te denken en is vooral voor jongeren dé manier om met elkaar te communiceren. Deze technologische ontwikkelingen maken nieuwe vormen van communicatie mogelijk, maar hebben ook een keerzijde. De platformen worden ook gebruikt om (digitaal) te pesten. Om hier aandacht voor te vragen introduceren wij tijdens de ‘Week tegen het Pesten’ samen met de jongeren van organisatie Kikid de Pest Check.”

Amsterdam